Perujski kalejdoskop

Peru

Lima–Arequipa–Colca–Puno–Cusco

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Klasično potovanje po južnem delu Peruja, kjer boste uživali v pogledih na zasnežene vršace in zgodovinske terase iz časa pred Inkovsko civilizacijo na poti v kanjon Colca. Raziskovali boste uličice v Cuscu in doživeli lepote Machu Picchuja. Prav tako boste imeli nekaj najlepših pogledov na jezero Titicaca.

 

Vrhunci potovanja: alpake v Arequipi, vulkanski vršaci in ledeniki, namakanje v toplih vrelcih z razgledom ob reki Colca, opazovanje kondorjev, vožnja s čolnom po jezeru Titicaca, inkovski templji, vožnja z vlakom skozi sveto dolino do Machu Picchuja, vožnja s tramvajem po Cuscu, koktajl Pisco Sour v baru hotela Maury …

 

 

Odhodi: večkrat tedensko do decembra 2018 (nizka sezona)

Čas potovanja: 11 dni/9 noči

Najmanjše število potnikov: 2

1. dan: LET V LIMO

Pristanek v Limi – “kraljevem mestu”. Predstavnik agenta vas pričakuje na letališču in odpelje do izbranega hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: LIMA–AREQUIPA | zajtrk

Prevoz na letališče in polet v Arequipo, kolonialno mesto ob vznožju vulkana Misti. Prevoz do hotela, nastanitev. Arequipa je zelo poznana po volni mladih alpak, iz katere delajo čudovite izdelke. Zato boste najprej obiskali muzej “Svet alpak” in se podrobneje spoznali z zgodovino in razliko med alpakami in lamami. Obiskali boste staro mestno četrt San Lazaro s slikovitimi ulicami in trgom Redondo, kjer so mesto ustanovili. Cerkev San Francisco in tržnica “Fundo El Fierro” sta lep primer kreativnega vnosa evropskih in domačih karakteristik v mestno arhitekturo. Potem si boste pogledali “Tambo”, ali prenočišče, zgrajeno v 18. st. iz belega kamna, ki je prvotno služilo za počitek trgovcev, dandanes pa ga uporabljajo kot muzej arhitekture. Zadnji postanek na ogledu je glavni trg s katedralo v neoklasičnem stilu.

3. dan: AREQUIPA–COLCA | zajtrk

Zgodaj zjutraj boste zapustili Areqipo in se napotili v dolino. Na poti se boste peljali mimo Pampa de Arrieros, Pampa Canahuas, kjer je naravni rezervoar za vodo. VIzcachani in Tojra pa sta dobra postanka za opazovanje ptic, ki živijo v Andih. Mogočni vulkanski vrhovi Mismi, Misti, Chachani – vsi visoki okoli 6.000 m n. m., ledeniki Ampato, Sabancaya in Hualca Hualca – prav tako vsi na višini okoli 6.000 m n. m., vam bodo ponujali neverjetne panoramske poglede na vstopu v dolino Colca. Po približno 4-urni vožnji boste prišli v Chivay, najpomembnejše mesto v dolini Colce, kjer boste naredili krajši postanek za ogled lokalne tržnice. Vožnja v hotel – Colca Lodge v čudoviti pokrajini s prelepo urejenimi terasastimi vrtovi ob reki Colca v mestu Yanque, na višini prek 3.000 m n. m. Lodge ima svoje termalne vrelce, tako da si boste utrujenost po vožnji lahko pregnali z namakanjem v toplih vrelcih s pogledi na neverjetno naravo.

4. dan: COLCA–PUNO | zajtrk (220 km – pribl. 6 ur vožnje)

Zgodaj zjutraj se boste odpeljali na razgledno točko med krajema Maca in Cabanaconde, kjer je eden od najglobljih delov kanjona reke Colca. Tu boste pogledali navzdol v 1.200 m globoki kanjon in z malo sreče morda zagledali legendarno ptico kondor, ki ima največji razpon med krili na svetu in kroži nad kanjonom s pomočjo jutranjih toplotnih zračnih tokov. Potem boste zapustili kanjon reke Colca in nadaljevali pot proti Altiplanu, pokrajini z vulkani, jezeri in čredami vikunj in alpak ter različnih vrst kaktusov. Potovali boste na povprečni nadmorski višini 4.500 m in po približno 6 urah prispeli v Puno. Nastanitev in prenočevanje.

5. dan: PUNO | zajtrk, kosilo

Dan boste začeli z vožnjo s čolnom po jezeru Titicaca in si ogledali plavajoče otoke porasle s trsjem, kjer prebiva indijansko pleme Uros, ki je tradicionalno oblečeno v žive pisane barve. Sledil bo še ogled otoka Taquile, kjer prvotno prebivalstvo ohranja običaje že stoletja, kot na primer to, da si vse delijo med seboj. Moški se sprehajajo po otoku in pletejo volnene kape, ženske pa tradicionalna oblačila. Temno rdeča barva zemlje se v močni svetlobi visokogorskega sonca čudovito prepleta s temno modro barvo jezera Titicaca. Perfektno sliko pa v ozadju z zasneženim vrhom dopolni gorska veriga Cordillera Real.

6. dan: PUNO–CUSCO | zajtrk, kosilo (389 km – pribl. 10 ur vožnje)

Celodnevna vožnja vas bo pripeljala skozi slikovito pokrajino v Andih, posejano z malimi vasicami in čredami lam in vikunj. Vaša končna postaja je Cusco, vendar pa boste naredili tri pomembne postanke na poti. Prvega na prelazu Raya (4.335 m n. m.) za uživanje v panoramskem pogledu na zasnežene Ande in kosilo v tipični restavraciji. Sledil bo postanek za obisk templja Viracocha – edini inkovski tempelj s cilindričnimi kamnitimi stebri, pokritimi z glinenimi plastmi. Zadnji postanek pa bo v Andahuaylillas, poznanemu kraju po baročni cerkvi iz 17. stoletja. Po prihodu v Cusco nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7. dan: CUSCO | zajtrk

Dopoldne prosto za počitek. Popoldne ogled glavnih znamenitosti mesta. Ogled boste začeli s trdnjavo Sacsayhuaman na vrhu hriba s pogledom na mesto. Največji kamni, ki so jih uporabili za gradnjo trdnjave, merijo 8,5 m visoko in tehtajo 360 ton. Tako lepo so jih sestavili skupaj, da mednje ne paše niti košček papirja. Potem se boste odpeljali do templja Kenko, ki je posvečen materi zemlji. Postanek pri rdeči trdnjavi Puka Pukara in počivališču Inkov Tambomachay.

8. dan: CUSCO–MACHU PICCHU–CUSCO | zajtrk

Zjutraj vas čaka prevoz na železniško postajo Ollanta (eno uro in pol vožnje iz Cusca). Vlak vas bo v eni uri in pol popeljal skozi inkovsko Sveto dolino (Sacred Valley) do Machu Picchuja. Vkrcali se boste na minibus, ki vas bo po strmi cesti odpeljal do vhoda v citadelo. Machu Picchu je stoletja ostal neodkrit, skrit pred Španci. Šele leta 1911 ga je odkril Britanec Hiram Bingham. Edinstvena lega in genialnost gradnje uvrščajo to inkovsko arheološko najdišče med velika čudesa sveta. Po zaključenem ogledu se boste vkrcali na vlak proti kraju Ollanta, od tam pa sledi prevoz do vašega hotela.

9. dan: CUSCO | zajtrk

Prost dan. Izkoristite priložnost in raziščite mesto na drugačen način - z zgodovinskim tramvajem Tranvia de Cusco (doplačilo na kraju samem), ki ima več odhodov dnevno z glavnega trga. Krožna vožnja traja 75 minut mimo 40 atrakcij v mestu, med njimi Plaza El Regocijo, cerkev La Merced (1651), trdnjava Sasayhuaman in kip belega Jezusa Kristusa, ki se dviga nad mestom. Na tramvaju je angleško/špansko govoreči vodnik.

10. dan: CUSCO–LIMA–proti domu | zajtrk

Po zajtrku vožnja na letališče od koder poletite najprej v Limo. Po pristanku boste raziskovali mesto peš, začeli boste na trgu San Martin, kjer je legendarni hotel Bolivar, Club Nacional in gledališče Colon. Sprehodili se boste po ulici Union, kjer je najstarejši fotografski studio Casa Courret – v eklektičnem Art Nouveau stilu, tu je tudi Casa Welch – prestižna trgovska hiša, ki so jo nekoč radi primerjali z londonskim Harrodsom. Ulica se zaključi pri najstarejšem mostu Puente de Piedra, ki prečka reko Rimac – zgrajen je bil leta 1608. Le nekaj ulic naprej je Muzej centralne banke z zanimivo zbirko primerkov predinkovskih kultur (muzej je zaprt ob ponedeljkih). Videli boste tudi eno najlepših baročnih zgradb v mestu cerkev San Pedro, ki so jo leta 1638 zgradili Jezuiti. Ko boste srkali znameniti koktajl Pisco Sour v baru hotela Maury, ki je bil včasih zelo ekskluziven, zdaj pa le hotel s tremi zvezdicami, se vam bo zdelo, da ste se vrnili v preteklost. Po ogledu prevoz na letališče in let proti domu.

11. dan: PRIHOD DOMOV

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
vsak dan
Cena:
na povpraševanje
 
Cena vključuje:
 • lokalne prevoze po programu,
 • prenočevanja v dvoposteljni sobi z zajtrki v izbrani kategoriji hotelov,
 • oglede po programu,
 • potovanje po programu v skupini z drugimi potniki in angleško/špansko govorečim vodnikom,
 • avtobusni prevoz Colca–Puno in Puno–Cusco,
 • vozovnica za vlak Ollanta–Machu Picchu–Ollanta (Vistadome Class – Superior Class),
 • vstopnine za oglede po programu,
 • obroki po programu.

 

Obvezno doplačilo:
 • notranji letalski prevozi Lima–Arequipa in Cusco–Lima

 

Cena ne vključuje:
 • mednarodnega letalskega prevoza,
 • dodatne prehrane,
 • dodatnih ogledov,
 • pijače,
 • napitnin,
 • drugih storitev po osebnih naročilih,
 • stroške prijavnine 15 € na osebo.

 

Možna doplačila ob prijavi:
 • mednarodni letalski prevoz,
 • poslovni razred za letalski prevoz (cena je spremenljiva in odvisna od povpraševanja na dan rezervacije – povprašajte nas za ponudbo),
 • enoposteljna soba
 • zavarovanje rizika odpovedi,
 • zavarovanje z asistenco v tujini Coris.

 

Letalski prevoz:

Letalski prevoz je za doplačilo. Povprašajte nas za najugodnejšo ponudbo. Cena letalskega prevoza je odvisna od dneva povpraševanja in od sezone potovanja. Okvirne cene za let iz Zagreba ali Benetk v ekonomskem razredu so od približno 900 € na osebo naprej z dvema postankoma. Lahko vam uredimo tudi zasebni ali deljeni prevoz od vašega doma na odhodno letališče.

 

Avstral-Azija svetuje:

letalske vozovnice bodo najugodnejše, če jih rezervirate precej vnaprej.