safari z motornimi sanmi

Finska

Laponska zimska idila

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Laponska se razteza preko več skandinavskih dežel. Pretežni del dežele Božička in Laponcev je na Finskem, z izhodiščem za mnoge izlete v mestecu Rovaniemi. Dežela je še posebej priljubljena v predbožičnem času, ko družine rade obiščejo Božičkovo vas, otroci pa osebno spoznajo Božička.

V divjino

Najboljši način za ogled divjine je z motornimi sanmi. Na safariju polnem zabave se boste naučili voziti vzdolž zamrznjenih rek in skozi zasnežene gozdove. Postanek z vročo pijačo bo poskrbel, da ne boste ostali brez energije.

Družinski safari

Odhod: vsak dan (14.00-16.00)

 

Safari za odrasle

Odhod: vsak dan (11.30-13.30)

 

Do farme haskijev

Če imate radi haskije, potem je to pravi safari za vas. Po hitri vožnji z motornimi sanmi boste prispeli do farme haskijev, kjer vas bodo haskiji pozdravili z veselim laježem. Sledila bo živahna 20 minutna vožnja na saneh z vprego haskijev, še prej pa boste izvedeli vse o farmi, njenem delovanju in življenju živali na njej. Pred povratkom boste ob tabornem ognju lahko spili še vročo pijačo, po kateri sledi povratek v Rovaniemi.

Odkrita beseda: zaradi vremenskih razmer in s tem povezanih razmer na progi za motorne sani v decembru se lahko pot do farme izvede z avtomobilom. Vožnja z motornimi sanmi ostane del programa.

 

Odhod: torek, četrtek in sobota (10.30-14.00)

 

Na ribolov

Z motornimi sanmi se boste odpeljali vzdolž zamrznjene reke Ounasjoki, skozi zasnežene gozdove v hribe, kjer boste občudovali čudovito laponsko pokrajino. Preko zasneženih polj boste prispeli do zamrznjenega jezera, kjer boste v tišini narave pripravili vse potrebno za ribolov. Poskusite srečo v tradicionalnem ribolovu in specite svoj ulov na tabornem ognju. Po ribolovu sledi povratek v Rovaniemi na zaslužen počitek.

 

Odhod: ponedeljek, sreda, petek in nedelja (9.30-13.00)

 

Aurora Borealis

Z motornimi sanmi se po zamrznjeni reki zapeljite skozi zasnežene gozdove in izkusite arktično noč. Z nekaj sreče bo nebo jasno in polno svetlih zvezd. Morda vam bo pot nakazal Severni sij. Na postanku boste ob tabornem ognju srkali toplo pijačo in se okrepčali s prigrizkom ter izvedeli več o Aurori Borealis (severni sij) in Laponski.

 

Odhod: ponedeljek, sreda, nedelja (18.00-21.00), razen 24. in 31. decembra

 

V osrčje narave

Čaka vas izjemen dan v naravi. Pot prečka razbrazdane hribe in ozke doline. Na prvem postanku boste imeli priložnost ribolova skozi luknjo v ledu ali pa si boste nadeli snežne krplje za kratek sprehod. Pot bo naprej vodila skozi gozdove, kjer boste morda srečali čredo divjih severnih jelenov, ki bodo iskali svojo najljubšo hrano, zasnežen mah in lišaje. Obenem izkoristite priložnost in oprezajte tudi za drugimi divjimi živalmi, ki brskajo za hrano. Na safariju bo čas tudi za okusno laponsko kosilo.

Odkrita beseda: safari je primeren samo za osebe od vključno 15 let dalje.

 

Odhod: ponedeljek, četrtek in sobota (11.00-16.00/17.00), razen 24. decembra

 

 

Na voljo so tudi safariji s pasjo ali jelenjo vprego, ki so primerni za družine z majhnimi otroki. Povprašajte nas za ponudbo.

 

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Cena: