Six Senses Kaplankaya

Kaplankaya, Turčija

Six Senses Kaplankaya - med razgibanimi griči turške riviere ob turkiznem morju

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Six Senses Kaplankaya se nahaja sredi dih jemajoče narave, med griči, poraslimi z zimzelenim rastjem, divjimi oljkami in cipresami ob turkiznem morju. V bližini je kar nekaj arheoloških nahajališč, vključno z dvema izmed Sedmih čudes antične Grčije.

Nastanitev

Vse sobe (141 sob, od tega 6 suit, 75 v glavni zgradbi in 66 v vilah Ridge) imajo osupljive razglede na Egejsko morje. Vijugajoče poti od sob proti morju dajejo videz mediteranske vasice. Vsaka soba in vila je opremljena tako, da se konceptualno prilagaja pokrajini. Uporabili so naravne materiale in s tem dosegli moderno elegantno preprostost. V kopalnicah je naravi prijazna kozmetika The Organic Pharmacy in sušilnik za lase. V sobi je minibar s prigrizki in izborom brezalkoholnih in alkoholnih pijač, pripomočki za kuhanje kave in čaja, ustekleničena pitna voda, sef, blazina za jogo, torba za na plažo, natikači, dežnik, TV s satelitskimi programi, bluetooth zvočnik Marshall, iPad za upravljanje s klimo in osvetlitvijo, WiFi.

Kulinarika

Egejsko in mediteransko navdahnjena sveža, trajnostna kulinarika s poudarki na dodatkih in okusih iz Turčije je povezujoča tematika vseh treh restavracij. Predstavljajo koncept Six Senses »Eat With Six Senses« – vse lokalno pridelano na lastnem organskem vrtu, sveže ribe pa vsak dan zjutraj nakupijo na lokalni ribji tržnici ali v okoliških vasicah.

Sage & Sea Restaurant and Bar je glavna restavracija z barom, Wild Thyme Restaurant and Bar restavracija ima razgled na bazen, kjer vam postrežejo hitro pripravljene standardne obroke iz odprte kuhinje s panoramskim pogledom na Egejsko morje. Meze by the Sea – egejska kulinarika z dnevno ponudbo sveže ujete ribe in domače izdelanimi prigrizki, Beach Bar – pri glavni plaži in Library Bar v glavni stavbi. 

Center dobrega počutja

Integrirani center dobrega počutja igra prav tu v Six Senses Kaplankaya prelomno vlogo v verigi Six Senses. Razvili so inovativni pristop, ki bazira na preventivnih principih vzhodnjaške medicine in z rezultati podprtimi vplivi zahodnjaške medicine s pomočjo najboljših strokovnjakov. Lahko se  udeležite delavnic in skupinskih aktivnosti z različnimi tematikami, ki jih bodo vodili gostujoči strokovnjaki.

Kar 38 terapevtskih sob je na voljo, hamami, različne savne, bazeni, blatne kopeli, hidroterapije, studii za jogo, pilates,... Joge se lahko udeležite tudi ob morju – ob sončnem vzhodu in zahodu. Poskusite Watsu – vodni tretma za zdravljenje posebnih fizičnih in čustvenih stanj. 

Aktivnosti

Vodni športi, zunanji bazen, najmodernejše opremljen fitnes studio, TRX, spining, odbojka, tenis, TRX. V hotelski recepciji se lahko dogovorite za potapljanje, vodeni izleti v Bodrum in arheološka najdišča, izleti s čolni…

Za otroke

Notranje in zunanje zabavne igrice za otroke (plavanje, tenis, delavnice recikliranja, bowling, košarka, nogomet, joga, risanje, kuharski tečaji, ročna dela, lakiranje nohtov v salonu in več).

Ekološka zavednost

V posebnem laboratoriju »Earth Lab«, kjer prikazujejo svoje ekološke poteze za podporo lokalne skupnosti in ekosistema, vabijo goste, da se naučijo nekaj preprostih življenjskih potez s katerimi bodo lahko tudi sami pripomogli pri varovanju okolja.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
+
Termin:
30.7. do 6.8.2021
Cena:
že od 363 € na osebo na noč z zajtrkom

Veljavnost cene v visoki sezoni:

-  na osebo v dvoposteljni sobi »Ridge Terrace Room«   

 

 

Za druge termine nas pokličite.

Ostalo:

Letalski prevoz je za doplačilo:

  • iz Ljubljane preko Istanbula že od 390 EUR na osebo (nočni pristanek) oz. že od 775 EUR (popoldanski pristanek)
  • iz Zagreba preko Istanbula že od 380 EUR na osebo 
  • iz Benetk preko Istanbula že od 495 EUR na osebo