Skrivnostna Škotska

Velika Britanija

Skrivnostni dvorci, prostrane planjave in bogata tradicija

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Škotska je dežela skrivnostnih jezer, pravljičnih gradov, veličastne narave in legendarnih zgodovinskih osebnosti. Spada med najbolj zaželene potovalne destinacije na svetu, kjer kljub svoji majhnosti ponuja bogastvo raznovrstnih doživetij. Tradicionalne restavracije so osvežile svoje menije, natakarji in receptorji so nasmejani in kulturna ponudba je bogatejša iz meseca v mesec. Zato je obisk Škotske prijeten v vseh letnih časih.

1. dan: EDINBURGH

Ob prihodu na letališče v Edinburghu boste prevzeli svoj avto za celotno trajanje vašega potovanja. Vožnja do vašega hotela in nastanitev. Popoldne namenite raziskovanju mesta z mnogimi znamenitostmi: Edinburgh Castle, okrožje Grassmarket, Royal Mile, palača Holyrood idr. Sprehodite se skozi georgijanski predel The New Town in ne zgrešite obiska kraljevih botaničnih vrtov. Dan zaključite z obiskom kraljičine plavajoče rezidence, kraljeve jahte Brittania.

 

Predlagana nastanitev: Apex City Hotel 4* (ali podobno), 3 nočitve 

2. dan: EDINBURGH – ROSSLYN – ŠKOTSKA MEJA

Danes si boste ogledali južni del Škotske. Prvi postanek naredite pri kapeli Rosslyn Chapel južno od Edinburgha. Kapela je še posebej poznana po velikem številu skulptur in po tem, da je bila del »Da Vincijeve kode« pisatelja Dana Browna. Skozi očarljivo mestece Peebles vas bo pot pripeljala v mesto Melrose. Melrose slovi po klasičnih tržnicah, privlačnih parkih in razvalinah ene največjih opatij.

 

3. dan: EDINBURGH – VZHODNI LOTHIAN

Danes boste zapustili Edinburgh in regijo Vzhodni Lothian. Priporočamo obisk destilarne Glenkinchie, ki je oddaljena približno 30 minut vožnje od Edinburgha. Privoščite si voden ogled destilarne, ki ji seveda sledi pokušnja škotskega viskija. Če boste pot nadaljevali vzhodno, ne zgrešite obiska Narodnega muzeja letalstva, kjer boste lahko spoznali vse o zgodovini letalstva od 1. Svetovne vojne pa vse do danes. Dan boste lepo zaokrožili z obiskom obmorskega mesteca North Berwick in ogledom gradu Tantallon Castle.

4. dan: DUNDEE

Odpravite se proti severu do obalnega mesta Dundee. Mesto vam postreže z bogato zgodovino, umetnostjo in kulturo. Zvečer so vam na voljo številne restavracije. Oglejte si znamenitosti kot so HMS Discovery, HMS Unicorn, galerija McMannus in Muzej Verdant Works, ki je posvečen zgodovini mestne tekstilne industrije.

 

Predlagana nastanitev: Apex City Quay Hotel Dundee 4*

                                      ali Double Tree by Hilton Dundee 4* (ali podobno), 1 noč

5. dan: ABERDEEN

Še severneje od mesta Dundee je regija Aberdeenshire. Na poti obiščite čudovit grad Glamis Castle in raziščite njegovo sapo jemajočo arhitekturo ter spoznajte z gradom povezane legende. Na tem gradu je svoje otroštvo med drugimi preživela tudi mati britanske kraljice Elizabete II. V nadaljevanju dneva ne zgrešite še obiska palače Scone, kjer so bili kronani škotski kralji.

 

Predlagana nastanitev: Ardoe House Hotel Aberdeen 4* (ali podobno), 1 noč

6. dan: INVERNESS

Danes boste potovali proti Škotskemu višavju., točneje v njegovo prestolnico Inverness. Najprej lahko obiščete destilarno Dufftown za pokušnjo škotskega viskija. Pot nadaljujte v mestece Elvin, znano po razvalinah čudovite katedrale. Od tam pa se odpeljite v Inverness, kjer ne zgrešite čudovitega gradu Inverness.

 

Predlagana nastanitev: Tullooch Castle Dingwall 4* (ali podobno), 1 noč

7. dan: LOCH NESS / GLENFINNAN

Dan izkoristite za raziskovanje škotskih znamenitosti. Ena največjih je prav gotovo jezero Loch Ness, ki s svojimi 32 km dolžine sega vse od Fort Augustusa do Invernessa. Morda se odločite za križarjenje po jezeru z ogledom gradu Urquhart Castle. Nato se podajte proti jugu v Fort William in naprej do viadukta Glenfinnan, znanega iz filmskega Harryja Potterja.

 

Predlagana nastanitev: Moorings Hotel Fort William 4* (ali podobno), 1 noč

8. dan: LOCH LOMOND / STIRLING

Iz Fort Williama peljite južno do jezera Loch Lomond, ki velja za enega najlepših škotskih jezer. Tudi tu se lahko odločite za križarjenje po jezeru, razgled s čolna na gričevnato pokrajino s pašniki je res čudovit. V nadaljevanju dneva boste obiskali mesto Stirling, kjer ne zgrešite gradu Stirling Castle in spomenika Wallace Monument. Grad Stirling na obiskovalca naredi velik vtis s svojo lego na vrhu hriba, na goli ravnici, ki obenem tvori začetek Škotskega višavja. Do spomenika Wallace Monument se morate od vznožja hriba povzpeti peš, a čudovit razgled z vrha spomenika vam bo poplačal trud.

 

Predlagana nastanitev: Stirling Highland Hotel 4* (ali podobno), 1 noč

9. dan: GLASGOW

Dan namenite raziskovanju Glasgowa, največjega škotskega mesta, znanega po industriji in trgovini. Ne zgrešite mestne katedrale, trga George Square, šole umetnosti Glasgow School of Art in muzeja Hunterian s čudovitimi zbirkami anatomista Williama Hunterja.

 

Predlagana nastanitev: Indigo Hotel Glasgow 4* (ali podobno), 1 noč

10. dan: GLASGOW

Prosto do odhoda na letališče, kjer oddate svoje vozilo.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
individualno od maja do septembra
Cena:
že od 1.300 € na osebo (4 osebe); že od 1.480 € na osebo (2 osebi) + letalo
vključeno
  • nastanitev v hotelih 4*,
  • 9 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah,
  • 10-dnevni najem vozila tipa "full size" kot na primer Opel Insignia ali podobno vozilo s prevzemom in vračilom na letališču v Edinburghu, ročni menjalnik.

 

ni vključeno
  • letalska vozovnica,
  • dodatni obroki,
  • stroški osebne narave,
  • vstopnine.

 

Letalski prevoz ni vključen v ceno aranžmaja.

Ponudbo prevoza vam pripravimo skladno z želenim terminom potovanja z odhodi iz Ljubljane ali bližnjih letališč. 

 

Podoben program se lahko uredi tudi s hoteli nižje/višje kategorije ali drugim tipom vozila.