"The Real New Yorker"

New York, ZDA

"Veliko jabolko" za nizko ceno

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Idealno potovanje v svetovno metropolo, kjer se pridružite drugim potnikom na prevozih in angleško govorečim vodenim ogledom New Yorka. Nastanjeni boste v samem centru Manhattna, na Times Square-u v hotelu 4*. Vključeno je vse kar bi morali pri prvem obisku svetovne metropole videti in doživeti, vseeno pa imate še nekaj prostega časa, ki ga lahko izkoristite za vaše posebne želje in seveda ugodne nakupe!

 

 

1. dan (sobota): LET V NEW YORK

Letalska vozovnica po vaši izbiri za doplačilo. Po pristanku v New Yorku bo organiziran deljeni prevoz z minivanom do predvidenega hotela Riu Plaza Times Square 4* (ali podobno). Po prihodu v hotel sledi nastanitev in prenočevanje. Hotel se nahaja praktično v samem centru mesta New York, ki je poznan tudi po imenu Big Apple in velja za eno najbolj živahnih mest na svetu! Imenitne galerije, muzeji, gledališča, restavracije in trgovine vabijo, da potešite svojo radovednost in vam nudijo nepozabna doživetja ter ugodne nakupe.

2. dan (nedelja): NEW YORK | zajtrk, prigrizek

Po bogatem zajtrku vas bo lokalni angleško govoreči vodnik odpeljal na poldnevni ogled Manhattna in njegovih znamenitosti, o katerih ste že veliko slišali in videli: Rockefeller Center, mogočna neogotska katedrala Sv. Patrika, svetleč trg Times Square kjer za novo leto spustijo kristalno kroglo, znamenito nekdaj najvišjo stolpnico Empire State, priljubljeni Centralni park, ki ločuje Manhattan na Upper East in Upper West vse do Harlema. Ogled boste zaključili v spodnjem delu Manhattna, kjer boste obiskali borzo, Wall Street, bivši Ground Zero, mesto kjer sta bila zrušena "dvojčka" in za konec še Battery Park, od koder imate čudovit pogled na Kip svobode, ki pozdravlja vse prišleke s sporočilom svobode in miru. Po ogledu vam bo prijal prigrizek na terasi z razgledom. Popoldne prosto za vaše samostojne dejavnosti.

3. dan (ponedeljek): NEW YORK | zajtrk

Po zajtrku obisk razgledne ploščadi One World, na vrhu stolpnice Freedom Tower, kjer sta nekoč stala dvojčka. Vzpon na vrh ene od najvišjih zgradb v zahodni hemisferi v manj kot 60 sekundah vas bo navdušil. V 102. nadstropju se boste ozrli po obzorju, se načudili čudovitim razgledom in občutili mogočnost mesta. Na poti navzgor se ustavite za 3D časovni prikaz razvoja otoka »Mannahatta«, kot so ga leta 1500 imenovali staroselci in je pomenilo »dežela mnogih gričev«, pa vse do danes. Sprehodite se skozi center za dobrodošlico, kjer je dinamično prikazan zemljevid sveta s kraji vseh obiskovalcev in se nadaljuje s posebnimi razstavami, ki govorijo o osebnih zgodbah ljudi, ki so zgradili One World Trade Centre. Popoldne prosto za vaše samostojne dejavnosti. Nočni ogled Manhattna – »Luči in mostovi Manhattna«: vožnja skozi Greenwich Village, spodnji del Manhattna do ikonskega Brooklyn Bridgea, kjer se boste lahko sprehodili in uživali ob pogledih na razsvetljeni Manhattan in sam most. Sprehod po ulicah Brooklyn Heights z elegantnimi hišami z značilnimi rjavimi opekami in znamenito promenado, ki nudi nepozabne poglede na Kip svobode, Manhattan in mogočni most. Ogled se zaključi na Times Squareu. Prenočevanje.

4. dan (torek): NEW YORK | zajtrk

Po zajtrku dan izkoristite za obisk Muzeja moderne umetnosti ali MoMA, ki je eden največjih in najboljših kar se tiče moderne umetnosti na svetu. Uradno poslanstvo muzeja je pomoč razumevanja umetnosti našega časa z brezčasnimi umetniškimi deli, ki so vplivali na celotne generacije slikarjev in ljubiteljev umetnosti. Imajo nekaj stalnih razstav unikatnih umetnin – Les Demoiselles d'Avignon mojstra Pabla Picassa, Zvezdno noč Vincenta Van Gogha in Ples Henrija Matissa. Potem, ko se boste naužili lepot umetnosti, boste imeli popoldne prosto za zadnje nakupe. Prenočevanje.

5. dan (sreda): NEW YORK–LET DOMOV | zajtrk

Po zajtrku sobo v hotelu lahko koristite do 12.00 ure in uživate prosti čas do predvidenega organiziranega deljenega prevoza na letališče. Let proti domu.

6. dan (četrtek): PRISTANEK V EVROPI

 

 

Opis predvidenega hotela

HOTEL RIU PLAZA NEW YORK TIMES SQUARE 4*

Prenovljeni hotel v samem srcu Manhattna zraven Times Squara, le 100 m od »Restaurant Row« in v bližini največjih gledališč Broadwaya, ima 29 nadstropij in izstopa med drugimi stolpnicami zaradi drzne arhitekture in elegantnega designa. Več kot 600 sob je opremljenih z mini hladilnikom, pisalno mizo, TV z multimedijsko povezavo, centralno klimatsko napravo. V sobi dobite vsak dan steklenico vode, Wi-Fi je vključen v ceni. V hotelu je telovadnica, restavracija Fashion, bar The 8th Avenue in Capital bar Grab & Go z urbanim konceptom mesta. V bližini so postaje glavnih podzemskih linij, ki pokrivajo vse četrti mesta.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ