Torralbenc Menorca

Alaior, Menorka, Španija

Torralbenc – balearski dragulj na Menorki

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Torralbenc je tradicionalna menorska kmetija. Ob upoštevanju bogate dediščine in arheoloških najdb iz okolice so jo preuredili v luksuzni hotel.

Torralbenc sestavlja več belih kmečkih poslopij iz 19. in 20. stoletja, ki so služila kmečkim opravilom in so bila pozorno prenovljena tako, da odsevajo okoliško arhitekturo in naravo. Menorski šarm se zrcali v prav vsakem detajlu, od okrasja do tradicionalnih okusov v kulinariki.

 

Hotel je član verige "Small Luxury Hotels of the World".

Lega

Torralbenc leži blizu mesta Alaior na Menorki, na vrhu z vinogradi obdanega griča, od koder je čudovit razgled na Sredozemsko morje. To je na pol poti med mestecema Mahón in Ciudadela, blizu največjih peščenih plaž na otoku. Arheološki ostanki segajo do 2000 let pr. n. št. v preteklost, kar označuje pomembnost lokacije hotela.

Vas Cala en Porter je 10 minut vožnje od hotela. Tam je čudovita plaža, na vrhu pečine pa bar in klub La Cova d'en Xoroi z izvrstnimi koktajli in dih jemajočim razgledom.

Torralbenc gostom nudi brezplačno parkiranje.

Posestvo in prenova

Leta 2005 je bila posest v izjemno slabem stanju oziroma v ruševinah, zemlja pa že dolga leta neobdelana. Pričarati oziroma pridobiti spet pristno bit menorske podeželske hiše je bil velik izziv. Po mnogih letih pozorne prenove je Torralbenc leta 2013 končno odprl svoja vrata gostom, ki jih danes ob prihodu preseneti čudovit menorski šarm.

Posestvo velikosti 77 hektarjev se odlično zliva z okoliško pokrajino. Od tega je 14 hektarjev namenjenih vinogradom in vinski kleti, kjer pridelujejo svoje lastno vino. V okolici boste opazili še druge značilnosti menorskega podeželja kot so tla za mlatenje žita, hlevi in kamnite škarpe, ki so jih včasih uporabljali za ločevanje parcel.

Vinogradi so od leta 2013 prešli tri faze rasti. Trenutno gojijo 7 različnih vrst vinske trte: merlot, shiraz, monastrell, parellada, beli sauvignon, viognier in chardonnay.

Nastanitev

V sobah se zrcali menorski šarm. Goste spremlja vonj rožmarina, pozorno oblikovano okrasje, kombinacija apnenca, lesa in naravnih tekstilnih materialov, vse v belih in zemeljskih tonih. Sobe imajo stropove z vidnimi lesenimi tramovi, vse so klimatizirane in nudijo wi-fi brezplačno.

Kulinarika

Hotelska restavracija pripravlja priljubljene jedi iz pridelkov lokalnih ekoloških kmetij. Restavracijo priporoča kuharski šef z Michelinovo zvezdico Gorka Txapartegi, vodi pa jo šef Luis Loza. Restavracija predstavlja enostavne tehnike baskovske kuhinje s spoštovanjem do korenin menorske kuharske umetnosti: njenih okusov, svežine in arom. Gostje imajo na voljo degustacijski meni, ki predstavlja sprehod skozi pristne okuse morja in kopnega šestih podrobno predstavljenih jedi. Seveda pa so na voljo tudi jedi po naročilu, katerih značilnost je preprosta priprava. Restavracija je lepo naravno opremljena, notranjost in terasa s pogledom na Sredozemlje pa imata značilni menorski značaj in temu primerno gastronomsko ponudbo.

Wellness in aktivnosti

Lepotilni obredi, masaže in posebni posegi so trenutki prave sprostitve. Terapevti uporabljajo kozmetiko blagovnih znamk Natura Bissé in SeaSkin. Obisk centra je notranje potovanje do ravnovesja in zadovoljstva. Pomembno je vedeti, da je Wellness odprt tudi za nehotelske goste.

Poleg kamnitih ostankov iz bronaste dobe, značilnih za otoka Menorko in Majorko, Menorka nudi popolno okolje za občutenje ravnovesja, ko se lahko v miru zazrete vase.

Lahko se učite jogo ali izboljšate vaše vadbe s trenerjem po naročilu. Če vam je ljubše celostno doživetje zdravega življenja, lahko za vas priredijo tudi posebni oddih z jogo s holističnim pristopom. To so 5-dnevni paketi, ki vključujejo 4 nočitve, polni penzion s prilagojenim jedilnikom, dve lekciji joge dnevno, uporabo gorskih koles, popust 20 % za storitve Wellness in 24 urno postajo Yoga Station s sadjem, oreščki, čaji in aromatizirano vodo.

Talatí

Menorka nudi pravi podmorski spektakel, zato ne preseneča, da ima hotel svojo lastno barko Talatí, dolgo 14 in široko 4,5 metra. Hotel svojim gostom za plačilo nudi posebno doživetje »The Sea«. Z leseno barko, ki jo upravlja izkušeni kapitan, se lahko kot domačini odpravite na raziskovanje otoka. Spoznali boste raznoliko sredozemsko bogastvo morskega življa in endemične morske trave, obiskali pečine, skrite zalive in bele peščene plaže.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
+
Termin:
25.4.-2.5.2020
Cena:
že od 118 € na osebo na noč z zajtrkom

Veljavnost najugodnejše cene:

-  rezervacija do 60 dni pred odhodom

-  za bivanje 25. 4. - 2. 5. 2020  

- v dvoposteljni sobi "Superior«  

 

Pri ceni je upoštevan popust za zgodnje prijave do 60 dni pred odhodom

Za druge termine prav tako veljajo popusti, za podrobnosti nas pokličite.

 

Bonus:

Dodana vrednost vključena v ceni pri zgodnji prijavi: 

- brezplačna Detox večerja

- 30% popusta pri masažah (razen pri ajurvedski)

- izlet z barko Talati ob sončnem zahodu

Ostalo:

Letalski prevoz je za doplačilo: 

- iz Benetk z enim postankom za termin 25.4.-2.5. - že od 430 € na osebo

- direktni let iz Benetk 23.6.-30.6.2020 - že od 220 € na osebo (EasyJet, rezerviran standardni sedež in 23 kg oddane prtljage)