Zugspitze z VW hroščem

Lermoos, Avstrija

Čez gorske prelaze na Bavarsko z "vintage" VW hroščem

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Na tridnevnem potovanju boste uživali v čudovitih panoramskih vožnjah okrog najvišjega vrha Nemčije. Gorski masivi Wetterstein, Karwendel in Ammergau na Bavarskem mejijo na Avstrijo. Vrhunec masiva Wetterstein je zagotovo najvišja gora Nemčije, Zugspitze.

 

Najlepši razgled na goro Zugspitze je z avstrijske strani iz mesteca Lermoos. Zato ni naključje, da boste nastanjeni ravno tam. V hotelu Post, ki je eden najlepših tirolskih hotelov, bodo poskrbeli tudi za kulinarične presežke.

1. dan: OD MÜNCHNA DO NAJVIŠJEGA VRHA NEMČIJE OB REKI ISAR

Bavarska jezera si sledijo kot na vrvico nanizani biseri: jezero Starnberg, Staffelsee, Kochelsee, Walchensee, Eibsee. Glavno vlogo na tej poti nedvomno igrajo čudovite gore in gorski cestni prelazi. Nikjer drugje v Nemčiji gore niso tako veličastne kot v tem delu na jugu dežele. Gore si boste lahko ogledali ne le iz vašega kabrioleta, ampak tudi iz 2.000 m² velikega centra dobrega počutja v hotelu Post. Večerja s petimi hodi v nagrajeni hotelski restavraciji bo lepo zaokrožila vaš dan.

2. dan: OPATIJA ETTAL IN JEZERO STARNBERG

Pot vas bo popeljala v regijo Ammergau, kjer je nekaj najbolj obiskanih bavarskih znamenitosti: najpomembnejši grad kralja Ludvika II. Neuschwanstein, opatija Ettal in Oberammergau. Regija slovi po odličnih rezbarjih, slikarjih fresk in igranih pasijonih. Globoke korenine katoliške vere so se tu združile z vzdrževanjem tradicije in umetne obrti. Rezbarji so zasloveli z izrezljanimi kipci Jezusa, slikarji pa so postali znani po velikanskih freskah z verskimi motivi na pročeljih hiš. Vsakih deset let uprizorijo igrani pasijon, katerega igralci so izključno lokalni prebivalci.

3. dan: LINDERHOF IN MUZEJ FRANZA MARCA

Zadnji dan ponuja kulturne užitke. Obiskali boste dvorec Linderhof in Muzej Franza Marca. Linderhof je najmanjši od vseh gradov kralja Ludvika II.. Ta dragulj v rokokojskem stilu nudi globok vpogled v duhovno življenje »pravljičnega« kralja Bavarske. Popoldne se boste mimo jezera Starnberg vrnili v München.

POKLIČITE ZA VEČ INFORMACIJ
Termin:
vsak dan
Cena:
že od 595 € na osebo

 

Vključeno:
  • nostalgični Volkswagen Beetle 1303 kabriolet,
  • polno kasko zavarovanje z odgovornostjo do 500 €,
  • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu Post 4*+ v Lermoosu,
  • dve večerji s petimi hodi,
  • vnaprej pripravljena pot,
  • darilo dobrodošlice.

 

Pomembno:

Cena velja na osebo v dvoposteljni sobi, avtomobil si delita dve osebi.